Welkom op de website van Frans van der Burgt


fransvanderburgt.jpgDeze site geeft een overzicht van de door van Frans van der Burgt (1915-1985) vervaardigde kunstwerken. 

Zijn hele professionele leven heeft in het teken gestaan van het maken van beelden in hout, steen en brons. De stenen beelden zijn allemaal handmatig uitgehakt en de bronzen beelden zijn grotendeels gegoten in zijn eigen atelier. Sommige beelden zijn in opdracht gemaakt en zijn veelal openbaar te zien. De meeste hiervan staan in Noord-Brabant bij scholen, verzorgingshuizen, kerken, etc. Veel andere werken zijn in particulier bezit. Er zijn in totaal ongeveer 400 verschillende kunstwerken door hem gemaakt.

Op deze site is geprobeerd om op een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Van de meeste beelden worden foto’s getoond en is aangegeven of ze openbaar te zien zijn. Niet van alle beelden zijn echter foto’s beschikbaar.  Mocht u in het bezit van (andere) foto’s of meer achtergrondinformatie hebben over een beeld dan waardeer ik het zeer dat u mij hierover informeert.  

Met vriendelijke groet,
Guus van der BurgtHet laatste nieuws - Website weer bijgewerkt


Nog een "Heilig Hart" beeld met foto's (405) toegevoegd.
Gemaakt in 1945.
Eén van de eerste bekende beelden van Frans.